De Griffioen in openingsduel onderuit tegen SV Marum

foto De Griffioen SV MarumOOSTERWOLDE - De Griffioen heeft het debuut in de tweede klasse niet kunnen opluisteren met een overwinning. In eigen huis werden de roodhemden verslagen door het eveneens gepromoveerde SV Marum. De bezoekers wonnen met 0-1, een stand die al bij rust bereikt was.

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen stonden de kampioenen van de afgelopen jaargang in 3A en 3C tegenover elkaar. De Marumers speelden een paar jaar geleden al eens een jaar in de 2e klasse, voor De Griffioen was het de allereerste wedstrijd ooit op dit niveau.

Op een zonovergoten Sportpark Oostenburg was de openingsfase van beide kanten aftastend. Na ruim een kwartier spelen kwam via de linkerkant de eerste gevaarlijke aanval van de Oosterwoldenaren, maar deze leverde niets op, terwijl even later een schot van Jordi Linneman door de bezoekende keeper kon worden gekeerd.

Aan de andere kant waren de Groningers dicht bij de openingstreffer, toen een vrije trap maar net naast werd gekopt. Vlak hierna gaf Dominggus Nussy een prima steekpass op Bjorn Wagenaar. Hij kon alleen doorgaan, maar strandde op de vijandelijke goalie. In plaats van 1-0 stond het een paar minuten later zomaar 0-1. Een afgeslagen bal werd door een aanvaller van Marum opgepikt. Met een bekeken boog liet hij doelman Luca Veenman van De Griffioen kansloos. Veenman had vlak voor rust nog een goede redding in huis en voorkwam hiermee een 0-2 ruststand.

Trainer Jan Timmer van De Griffioen verving in de rust de grieperige Robbin Wagenaar door zijn broer Stefan, terwijl jongste broer Bjorn Wagenaar na enige minuten plaats maakte voor Remco Rosema. Na ruim een kwartier spelen had Robin Nieuwland een goede voorzet in huis, deze werd echter naast gekopt.

De Stellingwervers zochten de aanval en kregen ook enige mogelijkheden. De gasten waren met hun uitvallen gevaarlijk. Zo werd een vlot lopende aanval besloten met een knal, die maar net over ging.

Jordi Linneman schoot nog eens in de handen van de doelman en een pegel van Wesley van der Mast ging niet gek veel over. Nick Veenstra kwam in de slotfase binnen de lijnen voor Dominggus Nussy, echter gescoord werd er niet meer, zodat de Marumers met 0-1 wonnen en de eerste zege van het seizoen konden noteren.

Volgende week zaterdag speelt De Griffioen de uitwedstrijd tegen CVVO. Het duel in Lemmer begint om 14.30 uur.