De Griffioen niet opgewassen tegen CVVO

De Griffioen logoLEMMER - De Griffioen is er niet in geslaagd één of meer punten over te houden aan de uitwedstrijd tegen CVVO. In de eerste helft, die doelpuntloos werd afgesloten, waren de roodhemden gelijkwaardig aan de ploeg uit Lemmer. In het tweede bedrijf waren de gastheren echter de betere ploeg en wisten zij driemaal te scoren. Aangezien de Stellingwervers het net niet konden vinden, werd de eindstand van de wedstrijd 3-0.

Hoewel de eerste kans van het duel voor de thuisploeg was, het schot werd door keeper Luca Veenman van De Griffioen knap onschadelijk gemaakt, lag het initiatief in het eerste gedeelte van de wedstrijd bij de Oosterwoldenaren. Zo had Dominggus Nussy een goede steekpass op Robbin Wagenaar in huis, maar zijn inzet werd een prooi voor de CVVO doelman, die even later ook op zijn post was bij een afstandsschot.

Nadat aan de andere kant Luca Veenman bij een vrije schop een beste redding in huis had, was halverwege de eerste 45 minuten Robbin Wagenaar wederom dicht bij een treffer. Hij omspeelde de vijandelijke doelverdediger, doch de hoek was te moeilijk om tot succes te komen. Het leer ging langs de voor Wagenaar verkeerde kant van de paal. Datzelfde lot was even later ook een knal van Youri Winters beschoren. Dominggus Nussy was uit een corner gevaarlijk met het hoofd, maar hij vond de sluitpost op zijn weg.

In de slotfase van het eerste bedrijf waren de Lemmenaren nog een paar keer gevaarlijk. Eerst pareerde Luca Veenman knap een schot van een doorgebroken speler, terwijl daarna een speler van de thuisclub binnen het 16 meter gebied van De Griffioen naar de grond ging. De arbiter van dienst had echter goed gezien, dat hier sprake was van een schwalbe. De boosdoener kreeg een gele prent voorgeschoteld. Aangezien dit het laatste wapenfeit voor de pauze was, zochten de beide teams de thee op met de brilstand.

De eerste mogelijkheid van de tweede helft was voor de equipe uit Lemmer. Het schot ging voorlangs, maar de aanval erop was het wel raak. De spits van CVVO dook opeens vrij op voor keeper Veenman en omspeelde hem, waarna de bal tegen de touwen werd geplaatst (1-0).

Vlak hierna kreeg Jordi Linneman een schotkans en hadden de zojuist voor Bjorn Wagenaar ingevallen Daniël Kooistra en Robbin Wagenaar een vlotte combinatie in huis. Beide pogingen leverden geen doelpunt op. Nick Veenstra was inmiddels binnen de lijnen gekomen voor Dominggus Nussy.

Na ruim 20 minuten in de tweede helft verdubbelde de thuisspelende formatie de voorsprong. Een voorzet werd door een roodwitte verdediger dermate ongelukkig geraakt dat de bal in het eigen doel terechtkwam (2-0). CVVO was nu de bovenliggende partij en zij trachtte de voorsprong uit te bouwen. Dit lukte ongeveer een kwartier voor tijd, toen een voorzet binnen getikt werd (3-0).

In de slotfase kregen de gasten nog enkele kansen op de eretreffer, echter gescoord werd er niet, zodat na 90 minuten een eindstand van 3-0 op het scorebord stond.

Volgende week zaterdag speelt De Griffioen de thuiswedstrijd tegen Hardegarijp. Het duel op Sportpark Oostenburg begint om 14.30 uur.