De Griffioen boekt tegen Hardegarijp de eerste zege

foto De Griffioen VV HardegarijpOOSTERWOLDE - In de thuiswedstrijd tegen VV Hardegarijp wist De Griffioen voor het eerst in deze competitie tot scoren te komen. Aangezien dit doelpunt de enige treffer van het duel was, konden de roodwitten meteen ook de eerste 3 punten noteren. Matchwinner was Bjorn Wagenaar (foto) die in de laatste minuut van de reguliere speeltijd met een prachtige volley doel trof.

De eerste kansen van het duel, dat op een regenachtig Sportpark Oostenburg gespeeld werd, waren voor de thuisclub. Zo werd een corner gevaarlijk ingebracht, waarna de Hardegarijpster defensie de bal met de nodige moeite kon verwerken en belandde een vrije trap van Youri Winters na een kwartier spelen in de muur. Niet veel later verdween de bal na een botsing tussen de keeper en een verdediger wel in het doel van de bezoekers, arbiter Schulte had echter een overtreding geconstateerd en annuleerde de treffer.

De eerste echte mogelijkheid van de gasten was ook meteen een goede kans. Na een corner werd de bal langs de kansloze keeper Luca Veenman van De Griffioen gespeeld, echter de sluitpost werd op de lijn geassisteerd door Mark Schapelhouman die de bal nog weg kon schieten. Vlak hierna ging een schot van Hardegarijp maar net naast de veste van Veenman, terwijl laatstgenoemde ook nog een prima redding in huis had op een knal van een meter of 16. De bal werd stijlvol uit de kruising geplukt.

De laatste kans van het eerste bedrijf was voor de gastheren. Een voorzet belandde bij de mee opgekomen Stefan Wagenaar. Omdat hij het doel iets te hoog zocht, zochten beide teams de thee op met de brilstand op het scorebord.

Vlak na rust had Daniƫl Kooistra een goede actie in huis. Het resulterende schot ging langs de voor hem verkeerde zijde van de paal. Aan de andere kant werd een aanvaller van Hardegarijp onderuit gehaald. Aangezien dit binnen de beruchte lijnen gebeurde, wees scheidsrechter Schulte naar de stip. De resulterende penalty werd over geschoten.

Het missen van de strafschop was wel het sein voor de bezoekende equipe om het initiatief over te nemen in het duel. Zij waren met name via corners enkele malen gevaarlijk, doch gescoord werd er niet. Trainer Jan Timmer van De Griffioen trachtte via enkele wissels de balans te herstellen. Hij verving Mark Schapelhouman door Nick Veenstra, terwijl enkele minuten hierna Jordi Linneman het veld verliet, ten faveure van Remco Rosema.

De Oosterwoldenaren kwamen weer wat beter in de wedstrijd en nu waren zij het, die met enkele hoekschoppen gevaar stichtten. Ook deze leverden geen treffer op. Toen de 90e minuut van het duel al aangebroken was en beide ploegen zich met een gelijkspel leken te moeten verzoenen, bracht Robin Nieuwland de bal hoog in het strafschopgebied van Hardegarijp. Een verdediger kopte weg, maar het leer belandde op de pantoffel van Bjorn Wagenaar die met een uiterst fraaie volley de 1-0 binnen schoot. Dit was tevens de eindstand, waardoor de roodwitten de eerste overwinning ooit in de tweede klasse konden bijschrijven.

Volgende week zaterdag speelt De Griffioen de uitwedstrijd tegen Broekster Boys. In Damwoude wordt om 14.30 uur afgetrapt.